Agilityn MM-karsinnat 2014

Rovaniemellä starttasi hienosti 7 ihahlaista koirakkoa, 5 ohjaajan kanssa. Maxeissa kisasivat ensikertalaiset Emilia Kainulainen ja espves Noki, medeissä niin ikään mm-karsintauransa korkkasivat Maija Maijanen espves Gimman ja espves Mökön kanssa. Mineissä oli hienosti 4 koirakon osaanotto: viime vuoden 5. Paula Ropponen ja kääpin Elvis, mm-karsintakonkari Eveliina Eklund ensikertalaisen shelam Nikin ja konkari shelam Tiran kanssa, sekä Suvi Kaipainen ja shelam Taika.

Pitkähkön kisamatkan takia suurin osa kannustusjoukoista kiitti koirakuvien livestreamia, toimivaa tulospalvelua ja kuulutuksia ja seurasivat kisaa kuka missäkin: kotona, kaverilla, lenkillä, tv:stä, tietokoneen ruudulta, tabletilta – tai jopa kännykästä aalloilla lipuvan purjeveneen kannelta!
Näiden lisäksi tukijoukot kerääntyivät yhteisen I-HAH:n jäsenille tarkoitetun facebooktapahtuman äärelle raportoimaan viimeisimmät tulokset, tsemppaamaan seuraavan starttaajan radalle, fiilikset ja puimaan suorituksia iloisessa hengessä. Tapahtumalle saatiin 65 kannustavaa osallistujaa, jotka myötäelivät koko viikonlopun kisan tapahtumia hetki hetkeltä.

Lauantain kisaurakan aloittivat maxeissa Emilia ja Noki, jotka hyllyttivät valitettavasti ensimmäisen radan ja toiselta radalta ottivat niukan kieltoviitosen, tuloksena 5,64vp.

Mineissä Eveliina ja Niki taistelivat harmillisista kielloista huolimatta molemmilta radoilta tulokset: 19,49vp ja 10vp. Eveliinalle ja Tiralle tuli harmillinen hyl ensimmäiseltä radalta ja toiselta 5 vp ja 2,11s yliaikaa. Suvi ja Taika tekivät hienosti kaksi yliaikanollaa: 0,47vp ja 4,28vp sijoituksilla 34. ja 31.

Karsintapäivältä tiensä selvittivät medeissä Maija Gimman ja Mökön kanssa ja mineissä Paula ja Elvis. Maijan ja Gimman ensimmäinen kaahailtiin hylätyksi, mutta 2. radalta pari nappasi 5. sijan tuloksella -4,13. Mökön kanssa tuloksissa kävi päinvastoin: ensimmäiseltä radalta tuli hieno nolla aikaan -3,15, joka siivitti parin luokan 4. sijalle. Mineissä Paula ja Elvis nappasivat tyylikkäästi nollat päivän molemmilta radoilta tuloksilla -1,51, sij. 22. ja -0,74, sij. 12. Minien 2. radalta ei juuri pisteitä jaettu radan voittaneiden Iida Vakkurin (BAT) ja shelam Hunnin huiman suoritusajan, 36,74s takia. Luokassa toiseksi kiilanneet Jenna Caloander (ATD) ja shelam Neon pääsivät ainoina Iidan ja Hunnin lisäksi alle 40s suoritusaikaan (37,79s).

Sunnuntaina Maija sekä Gimma ja Mökö starttasivat kahden radan jälkeen yhteistuloksissa hienosti 10. ja 11. sijalta. Paula ja Elvis starttasivat tiukan lauantain jäljiltä sijalta 21. Sunnuntain ensimmäiseltä radalta Maijalle ja Gimmalle hieno nolla aikaan -3,77, mikä nosti parin yhteistuloksien 5. sijalle ja luokan 4.  Maijalle ja Mökölle tulos 10 ratavirheellä 12,87. Paulalle ja Elvikselle renkaalta 5vp, mutta hyvällä ajalla.

Neljänneltä radalta Maijalle ja Gimmalle hyl, Maija ja Mökö kartuttivat pistetiliään -3,79 tulokseellaan ja Paulalle ja Elvikselle myös hyl. Finaaliradalle Maija starttasi Gimman kanssa sijalta 12. ja Mökö aivan viimeisten koirakoiden joukossa sijalta 10.! Paula ja Elvis starttasivat viimeiselle radalle sijalta 27.

Kutkutavassa medifinaalissa Maijalle ja Gimmalle tuomari tulkitsi ylösmenokontaktivirheen ja tulokseksi 5vp nopealla, kärkiviisikkoa hätyyttelevällä ajalla -4,72. Mökön kanssa Maija piti hienosti pään kylmänä ja tekivät upean nollan aikaan -3,48 sijoittuen radalla 8. Minien finaalissa Elvis livahti ylimääräiseen putken ja Paulan ja Elviksen tulos muuten hienolta radalta hyl.

Lopputuloksissa Paulan ja Elviksen rivi oli 17,30p + 2,30p + – + HYL + HYL, millä saatiin kasaan 19,60p ja 29. sija.

Maijan Gimman rivi näytti seuraavalta: HYL + 35,20p + 30,00p + HYL + -, joka tarkoitti 65,20p yhtiespottia ja riitti hienosti 15. sijaan!

Korkeimpaan saavutukseen ylsivät Maija ja Mökö upealla 101,20p saaliilla: 34,60p + HYL + – + 35,70p + 30,90p. Mikä tarkoitti lopputuloksissa 6. sijaa ja PM-yksilökisojen varakoirakon paikkaa, 5. sijoittuneen Taneli Ikäheimon (HSKH) ja mudi Pantsen viimevuotisen PM-voiton takia.

Maija oli myös ainoa mediohjaaja, joka sijoittui 2. koiralla 15. parhaan joukkoon!

 

maija_mokoMM-karsintojen 6. Maija Majanen ja espves Mökö
kuva © Emilia Kainulainen

 I-HAH onnittelee Maijaa ja Mököä hienosta tuloksesta ja edustuspaikasta sekä Gimman kanssa 15. sijasta ja koko viikonlopun upeasta saldosta kahden kovan kisakaverin kanssa!
Lämpimät onnittelut myös Paulalle ja Elvikselle finaalipaikasta!

 

 

Comments are closed.