Treenisäännöt

 1. Poissaolosta on aina ilmoitettava, viime hetken peruutukset kouluttajan kanssa sovittavalla tavalla. Jos tiedät etukäteen poissalostasi, on siitä hyvä ilmoittaa edellisissä treeneissä.  Jos olet kaksi kertaa poissa ilman ilmoitusta, koulutusohjaajlla on oikeus poistaa sinut treeniryhmästä.
 2.  Juoksuisen nartun kanssa on suositeltavaa pitää treenitauko juoksujen ajan. Kesäkaudesta 2013 lähtien juoksuisen nartun kanssa saa kuitenkin treenata seuran treeniryhmissä. Juoksuisella nartulla täytyy olla juoksuhousut koko kentällä/hallissa oleskelun ajan ja juoksunarttu saa olla treenikentällä vain oman suorituksensa ajan. Myös vapaatreenatessa nartun on käytettävä juoksuhousuja koko kentällä/hallissa oleskelun ajan. Treenaaminen juoksuisen nartun kanssa tapahtuu aina omalla vastuulla!
 3. Kantavan ja synnyttäneen nartun osalta noudatetaan Kennelliiton hyväksymissä ja kulloinkin voimassaolevissa Agilitykilpailun säännöissä mainittuja varoaikoja.
 4. Ota mukaan koiralle vettä, vesikuppi, leluja ja hyviä namuja palkaksi. Itsellesi juoksemiseen soveltuvat vaatteet ja kengät.
 5. Treenien aikana vuoroaan odottavat koirat on pyrittävä pitämään hiljaisina, jotta taataan keskittymisrauha suorittavalle koirakolle.
 6. Koira on lämmiteltävä kunnolla ennen treenejä,  15-30 minuuttia reipasta kävelyä,  juoksua,  hyppelyä ja leikkimistä. Kunnon lämmittely vähentää koiran loukkaantumisen riskejä.
 7. Saavu treenipaikalle hyvissä ajoin. Kaikki osallistuvat oman treeniryhmänsä radan rakentamiseen.
 8. Radan rakentamisen ja rataan tutustumisen aikana koirat pidetään kytkettynä. Koirat eivät saa juosta vapaana kentällä. Mikäli koirasi on reaktiivinen tai saattaa olla aggressiivinen muille koirille, kerro siitä koulutusohjaajalle ja muille treeniryhmäläisille. Aggressiotapaukset tulee tuoda johtokunnan tietoon ja ne käsitellään tapauskohtaisesti. Ohjaaja on vastuussa koirastansa kaikissa tilanteissa.
 9. Ole valmiina, kun on oma suoritusvuorosi, ettei aikaa kulu turhaan odotteluun.
 10. Seuraa muiden suorituksia ja kuuntele koulutusohjaajan kommentteja heille. Näin vältytään toistamasta samoja virheitä ja koulutusohjaajan ei tarvitse toistaa samoja asioita useaan kertaan… Älä kuitenkaan unohda pitää kontaktia omaan koiraasi.
 11. Kun harjoittelet, harjoittele tosissasi. Oma innostunut asenteesi motivoi koiraasikin parempaan suoritukseen.
 12. Varaa aina treenien jälkeen aikaa kunnolliseen jäähdyttelyyn.  Rauhallinen kävely 15-30 min poistaa maitohapot lihaksistosta, palautuminen on koiran hyvinvoinnin kannalta todella tärkeää.
 13. Seuramme harjoituksiin (ja agilityn vapaatreeneihin) osallistuvilla tulee olla voimassa oleva kilpailu- tai harjoituslisenssi. Lisäksi seuran jäsenillä on velvollisuus edustaa kilpailuissa I-HAH ry:tä. Hankithan lisenssin tai muutat seuratietosi ennen harjoittelun aloittamista. Ohjeet lisenssin hankintaan löytyvät Suomen Agilityliiton sivuilta.

 

Muista agilityn perimmäinen ajatus
– hauska harrastus!