Treenisäännöt

 1. Koiran fyysinen rankaiseminen ja kaikenlainen epäasiallinen kohtelu on kiellettyä. Treenaamisen tulee perustua ensisijaisesti palkitsemiseen ja halutun toiminnan vahvistamiseen.
 2. Olet vastuussa koirasi käytöksestä treenipaikalla kaikissa tilanteissa. Mikäli koirasi on reaktiivinen tai saattaa olla aggressiivinen muille koirille TAI ihmisille, kerro siitä koulutusohjaajalle ja muille treeniryhmäläisille ja huomioi tämä hallille tullessasi. Koirasi ei saa myöskään hyppiä kouluttajaa vasten. Aggressiotapaukset tulee tuoda johtokunnan tietoon, ja ne käsitellään tapauskohtaisesti.
 3. Sairaan koiran kanssa ei saa treenata. Huomioithan myös joidenkin sairauksien osalta riittävät varoajat ennen treeneihin paluuta (esim. kennelyskä).
 4. Kantavan ja synnyttäneen nartun osalta noudatetaan Kennelliiton hyväksymissä ja kulloinkin voimassa olevissa Agilitykilpailun/SPKL säännöissä mainittuja varoaikoja tai eläinlääkärin/fysioterapeutin antamia yksilöllisiä ohjeita.
 5. Olet vastuussa koirasi käytöksestä ja sen mahdollisesti aiheuttamista vahingoista.
 6. Seuran agility- ja hooperstreeneihin osallistuvalla (koskeemyös kyseisien lajien vapaatreeniä) tulee olla voimassa oleva I-HAH:in kilpailu- tai harjoituslisenssi. Ohjeet lisenssin hankintaan löytyvät Suomen Agilityliiton sivuilta.
 7. Kaikkien I-HAH:in ryhmissä treenaavien ja vapaatreenaajien tulee edustaa I-HAH:ia arvokisoissa (piirinmestaruuskilpailut tai SM-kilpailut). Mahdolliset poikkeukset on anottava johtokunnalta ennen kilpailuun ilmoittautumista.
 8. Saavu treenipaikalle ajoissa. Kaikki osallistuvat oman treeniryhmänsä radan rakentamiseen.
 9. Radan rakentamisen ja rataan tutustumisen aikana koirat pidetään kytkettynä. Koirat eivät saa juosta vapaana kentällä.
 10. Ole valmiina, kun on oma suoritusvuorosi, ettei aikaa kulu turhaan odotteluun. Jos et ole valmiina oman vuorosi alkaessa, odottamiseen kulunut aika on pois omasta harjoitteluajastasi.
 11. Jos olet varannut vapaatreenivuoron, voit tuoda tavarasi halliin ennen oman vuorosi alkua. Annathan kuitenkin edelliselle treenaajalle treenirauhan. Tule vapaatreenivuorolle halliin koiran kanssa vasta hieman ennen oman vuorosi alkua.
 12. Juoksuisen nartun kanssa saa osallistua treeneihin seuraavin rajoituksin:
  1. Juoksuisella nartulla täytyy olla juoksuhousut koko kentällä/hallissa oleskelun ajan.
  2. Juoksunarttu saa olla treenikentällä vain oman suorituksensa ajan. Mikäli ohjatuissa treeneissä on useampi koirakko samanaikaisesti, sovitaan treeniryhmän kesken ajankohta juoksunartun treenille. Myös vapaatreenatessa nartun on käytettävä juoksuhousuja koko kentällä/hallissa oleskelun ajan. Treenaaminen juoksuisen nartun kanssa tapahtuu aina omalla vastuulla!

HALLIKÄYTÖS

 1. Koiran on oltava kytkettynä sekä ohjaajan hallinnassa odotusalueella ja silloin, kun et treenaa koirasi kanssa.
 2. Koirat on ulkoilutettava hallin porttien ulkopuolella tai jalkakäytävän puolella. Emme ole kiinteistön ainoita käyttäjiä! Siivoa koirasi jätökset!
 3. Treenien aikana vuoroaan odottavat koirat on pidettävä hiljaisina, jotta taataan keskittymisrauha suorittavalle koirakolle.
 4. Häkeissä on käytettävä omaa alustaa! Häkit eivät ole seuran, vaan jäsenten omia. Mahdollisissa rikkoutumistilanteissa ilmoita vahingosta reilusti esim. seuran fb-sivustolla.

Ja sitten hyviä vinkkejä:

 1. Koira on lämmiteltävä kunnolla ennen treenejä, 15-30 minuuttia reipasta kävelyä, juoksua, hyppelyä ja leikkimistä. Kunnon lämmittely vähentää koiran loukkaantumisen riskejä.
 2. Seuraa muiden suorituksia ja kuuntele mahdollisuuksien mukaan koulutusohjaajan kommentteja heille. Näin vältytään toistamasta samoja virheitä ja koulutusohjaajan ei tarvitse toistaa samoja asioita useaan kertaan. Älä kuitenkaan unohda pitää kontaktia omaan koiraasi.
 3. Kun harjoittelet, harjoittele tosissasi. Oma innostunut asenteesi motivoi koiraasikin parempaan suoritukseen.
 4. Ota mukaan koiralle vettä, vesikuppi, leluja ja hyviä namuja palkaksi. Itsellesi treenaamiseen soveltuvat vaatteet ja kengät.
 5. Varaa aina treenien jälkeen aikaa kunnolliseen jäähdyttelyyn.Rauhallinen kävely 15-30 min poistaa maitohapot lihaksistosta, palautuminen on koiran hyvinvoinnin kannalta todella tärkeää.

Muista agilityn perimmäinen ajatus
– hauska harrastus!